fredag 26 oktober 2012

Att leda kräver kreativitet och förändring


Nyckeln till framgång är att anpassa sig till omvärlden. Entreprenören och företagsledaren Mernosh Saatchi talar om ”Ledarskap under förändring” på ”Nu kliver vi framåt” den 15 november. Ett ämne som engagerar henne dagligen.

När Mernosh Saatchi ska beskriva ämnet för sin föreläsning sprutar orden ur henne som på en brandspruta. Hon beskriver hur globalisering och nya förutsättningar påverkar oss, hur unga ledare formas idag, hur snabbt allt sker och om hur ledare och företagare måste anpassa sig till utvecklingen.

- Allt förändras hela tiden, säger hon, både omvärlden och marknaden. Den som ska leda ett strategiskt arbete utmanas varje dag. Det kräver förändringsbenägenhet.

Hon borde veta vad hon talar om. Hon är visserligen inte mer än 33 år, ändå har hon drivit upp en verksamhet från noll till en mindre koncern med en omsättning på drygt 40 miljoner. 

I sitt eget ledarskap betonar hon vikten av att skapa en stark kultur. Hon menar att det inte längre är gångbart att rita upp en bild av verkligheten och sen säga att ”Så här är det”. Dagens unga är vana vid att ha valmöjligheter och sätta upp sina egna mål. Deras val speglar en kultur som de känner sig delaktiga av och de drivs av lusten till arbetet.

- I ett tjänsteföretag som Humblestorm är medarbetarna kärnan i verksamheten. Om de är nöjda är de mer kreativa, utvecklar affären och skapar goda resultat. Då får vi fler kunder som är villiga att betala mer och därmed får vi bättre lönsamhet, säger hon.

Mernosh Saatchi föreläser om detta och mycket mer som berör hennes egen resa, vår samtid och kommande trender på ”Nu kliver vi framåt” den 15 november!

Mernosh Saatchi föddes av iranska föräldrar, båda ingenjörer, växte upp i Sollentuna, gick på KTH, praktiserade på Microsoft och startade Humblestorm. Hon utsågs till Framtidens kvinnliga ledare 2008 och Årets entreprenör och årets supertalang 2009. Idag är hon VD, grundare och ägare till Humblestorm Event & Kommunikation och Humblestorm Bemanning & Rekrytering. Hon är också en av regeringens utsedda medlemmar i den så kallade Framtidskommissionen.