måndag 1 oktober 2012

Konsten att öka lönsamheten


Sedan 25 år driver hon företaget Life-Tech som författare, föreläsare och konsult. På ”Nu kliver vi framåt” håller Eva-Britt Hult  workshop och lär ut knepen för ökad lönsamhet i verksamheten.

Eva-Britt Hult  är också känd som programledare för UR:s TV-program ”Vinna eller försvinna ” där hon och Anders Andersson besökte sju svenska småföretag och gav förslag till förbättringar i verksamheten. Lite hjälp på traven kan behövas. Forskning visar nämligen att det går en gräns vid tre år. Om man klarat de första tre åren bra är chansen större att man utvecklar företaget vidare.

- När man precis startat en ny verksamhet är man som förälskad men efter ett par år kan den känslan avta. Då gäller det att hitta vägar för en hållbar ”vardagskärlek” till exempel genom att ta reda på vad det egentligen är som fungerar och utveckla det! På så sätt kan en företagare hitta kraft att fortsätta, säger Eva-Britt Hult.

Den fråga som annars oftast återkommer då hon träffar företagande kvinnor handlar om prissättning eller om konsten att ta betalt. Att kunna sätta rätt pris och att kunna sälja är grundbulten för att ett företag ska överleva och utvecklas. Men det finns många andra delar som är avgörande. Till exempel det förtroendekapital som företagare bygger upp till sina kunder.

- Kunden ska veta att du levererar som avtalat, har ett gott humör och kanske en speciell nisch. Tänk på vem du själv helst handlar av, säger Eva-Britt Hult!

Utgångspunkten  för Workshopen på ”Nu kliver vi framåt” är bland annat boken ”Konsten att öka lönsamheten - Handbok i affärsutveckling för kvinnor som driver företag” av Eva-Britt Hult, Karin Aspegren och Marianne Stenborg

Eva-Britt Hult är socionom och har en grundutbildning i psykoterapi. Hon har tidigare både forskat på och skrivit en rad böcker om småföretag och även prisbelönats för att ha startat och drivit nätverket EnSamverket för soloföretagare. Hon föreläser, utbildar och ger rådgivning med fokus på soloföretag, kvinnors företagande, tjänsteföretagare och kombinatörer. Eva-Britt arbetar även med stressfrågor och entreprenörskap som livsstil. Läs mer om Eva-Britt Hult på www.life-tech.se