tisdag 25 september 2012

Sagan om den ambitiöse kommunchefen

Det var en gång en kommunchef i en liten skärgårdskommun utanför den stora huvudstaden. Hans högsta önskan var att sätta den lilla kommunen där han arbetade på kartan, så att fler skulle upptäcka vilken fin kommun det var. Både att besöka, driva företag i och att leva och bo i. Han tänkte på de kloka kvinnor som nyligen startat ett företagarnätverk i den lilla staden. Kanske skulle han kunna be dem om råd?

Strax fick han en idé! Tänk om han skulle be dem att ställa till med en stor konferens för kvinnor och bjuda in intressanta talare och ordna workshops i den vackra borgen som fanns på en av de små öarna i kommunen. Där, i de stora salarna och vackra gamla valven, kunde de samlas och inhämta kunskap, lyssna, umgås, knyta nya kontakter och äta gott tillsammans. Ett tillfälle för både allvar och fest ... och tänk så många som skulle få höra talas om hur fin den lilla skärgårdsstaden var! Han såg framför sig hur kvinnor från hela landet vallfärdade till staden för att få vara med om denna extraordinära begivenhet.

Sagt och gjort! Han pratade med kvinnorna, som visade sig var precis just så kloka som han redan visste. De slog genast ihop sina kloka huvuden och började planera. De tillsatte en styrgrupp med politiker och företagare från orten. De utsåg i sin tur en duktig projektledare som tog på sig att arrangera det hela. Snart utsågs också en arbetsgrupp av kvinnliga företagare som på ideell basis började arbeta med att välja talare, boka lokalen i den vackra borgen, förhandla priser, ordna sponsorer och utställare, ordna produkter till en goodiebag, skriva en fin inbjudan, producera en blogg/hemsida, skicka ut pressreleaser och allt annat som tillhör ett riktigt event.
 

... 

Efteråt kunde man läsa i pressen att mer än hundra kvinnor hade kommit. De var så nöjda med hela arrangemanget och intygade att de skulle få användning av det som de fått höra, se och lära när de kom tillbaka till sina dagsverken. Kommunen vann pressens och kvinnornas hjärtan och de spred historien om den vackra lilla staden vida omkring.

Kommunchefen... Han levde förstås lycklig i alla sina dagar.

Ja, se det var en lustig historia!