onsdag 19 september 2012

Flickan som blev VD

Hur gick det till?
Vi är otroligt stolta och glada att få välkomna affärskvinnan, entreprenören och företagsledaren Mernosh Saatchi som talare på Nu kliver vi framåt 2012. 

Mernosh ska tala om ledarskap och förändring och berätta den fantastiska historien om hur hon som 22-åring startade och utvecklade kommunikationsbyrån Humblestorm till ett mångmiljonföretag. 


33-åriga Mernosh Saatchi är en ung svensk affärskvinna med iranskt ursprung som redan hunnit uträtta mer än många gör på en livstid. Hon blev mycket uppmärksammad efter att 2002, endast 22 år gammal, ha startat kommunikationsbyrån Humblestorm. Byrån har haft en mycket stark tillväxt, från 3,7 miljoner i omsättning till 40 miljoner år 2008.

Mernosh Saatchi är idag VD, grundare och ägare till kommunikationsbyrån Humblestorm Event & Kommunikation och bemanningsföretaget Humblestorm Bemanning & Rekrytering. Hon är också medlem av Framtidskommissionen som leds av statsministern. Här kan du se ett filmklipp med Mernosh Saatchi 

Mernosh Saatchi utsågs år 2009  till "Årets entreprenör" av Veckans affärer. Motiveringen var att hennes företag hade störst omsättning av företag som leddes av en kvinna yngre än 30 år. Webbsidan E24 har listat henne som en av Sveriges mäktigaste kvinnor. Hon har också mottagit en mängd priser och utmärkelser och uppmärksammats i flera medier som ung kvinnlig förebild i en traditionellt mansdominerad bransch.Priser och utmärkelser
2008: Nominerad till Årets entreprenör (en av två finalister), Founders Alliance
2008: Nominerad till Framtidens kvinnliga ledare (sjätte plats),  karriärnätverket Shortcut/chefsorganisationen Ledarna
2008: Nominerad till Årets uppstickare (plats 31-50, karriärnätverket Shortcut
2008: Nominerad till Årets mama, tidningen Mama och Expressen
2009: Årets enterprenör, Veckans affärer
2009: Nominerad till Framtidens kvinnliga ledare (plats 13) , karriärnätverket Shortcut/chefsorganisationen Ledarna
2009: Utsedd till Supertalang av Veckans affärer

Källor: Wikipedia och Framtidskommissionen